یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ ه‍.ش.

سینه مرغ پرشده با سس قارچ


بعد از مدتهای طولانی که به دلیل کمبود وقت پست جدیدی ننوشته بودم،هفته گذشته با شرکت در میهمانی تولد یک کوچولوی یک ساله و دیدن هنرنمایی پدرش که کلیه امور مربوط به غذا و پذیرایی را به عهده داشت، چند فکر به ذهنم رسید. اول اینکه باید پست جدیدی بنویسم. دوم اینکه چه قدر دلنشینه که یک مرد ایرانی به دور از تعصبات رایج، کاری را انجام می ده که دوست داره و نقش فعالی در اموری که به طور سنتی در فرهنگ ما به امور غیر مردانه طبقه بندی شده اند، به عهده می گیره.
این پدر خوش ذوق، یک غذای بسیار لذیذ و چشم نواز درست کرده بود: سینه مرغ پر شده که لطف کرد و دستور پختش را به من داد و من بعد از کمی جستجو در اینترنت و مطالعه دستور های کم وبیش مشابه، نسخه خودم را ابداع کردم که حالا برای شما می گم. امیدوارم خوشتان بیاد.

مواد لازم برای دو نفر:
  • سینه مرغ کامل 1 عدد
  • سیر 1 حبه
  • اسفناج خرد شده 3-2 قاشق
  • قارچ 2 عدد
  • پنیر(چدار یا موزارلا) 30 گرم
  • زیتون چند عدد
  • نمک و فلفل
  • روغن مایع به میزان لازم
مواد لازم برای سس قارچ:
  • قارچ 3 عدد
  • پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
  • روغن یا کره کمی
  • آب مرغ یک لیوان
  • شیر 1 لیوان
  • آرد 1 قاشق
  • کره(در صورت تمایل)
طرز تهیه:
ابتدا سینه کامل مرغ را از طول به دو نیم کنید. سپس از قسمت بالا؛ یعنی ضخیم ترین نقطه یک برش طولی ایجاد کنید.



حالا باید سینه را باز کرده و آن را پهن نموده و به اصطلاح آشپزها پروانه کنید. برای این کار سینه را در پاکت فریز گذاشته و روی میز یا تخته قرار دهید و با گوشت کوب، بیفتک کوب و یا حتی یک کنسرو یا کمپوت آنرا بکوبید تا نرم و پهن شود و ضخامت همه نقاط آن تقریبا یکسان شود.




اکنون مرغ پروانه شده را با نمک، فلفل، کمی پودر زنجبیل و یک قاشق روغن زیتون مزه دار کنید و بگذارید یکی، دو ساعتی بماند.
لازم است بگویم که هر کس بنا به ذائقه می تواند از ادویه و سبزیجات معطر دلخواه برای مزه دار کردن استفاده کند مثلا ممکن است بعضی از زعفران یا بعضی دیگر از فلفل دلمه ای با سایر مواد استفاده کنند. این به سلیقه شما بسلگی دارد.

مواد داخل مرغ در این دستور تشکیل شده از اسفناج و قارچ(2 عدد) ریز خرد شده، زیتون کامل یا خرد شده، سیر خرد شده، پنیر رنده شده و نمک و فلفل. تمام این مواد را با هم مخلوط کنید.

حالا سینه های پروانه شده را پهن کرده و مواد آماده شده را به صورت یکسان در سطح مرغ ها پهن کنید. از هر طرف حدود 1 سانت جا بگذارید. بعد از یک طرف مرغ ها را لوله کرده و بالا و پایینش را کاملا ببندید و با چند خلال دندان ثابت کنید.



برای پخت مرغ می توانید هم آنرا سرخ کنید یا در فر قرار دهید. من از فر استفاده می کنم چون روغن کمتری لازم دارد. دمای فر را روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کرده و وقتی دمای فر به میران مورد نظر رسید، مرغ ها را که در ظرف چرب شده قرار داده اید و رویش را با برس روغن مالی کرده اید، به مدت 1 ساعت بپزید.

در این فاصله سس قارچ را آماده کنید. ابتدا پیاز خرد شده را در ماهیتابه تفت دهید وقی که پیازها شفاف شدند، قارچ ها را به اندازه دلخواه خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. بعد از دو سه دقیقه، آب مرغ و شیر و آرد را اضافه کنید و با شعله بالا بپزید تا سس به جوش بیاید. سپس دما را کم کرده و به پخت ادامه دهید تا کمی غلیظ شود.
پس از یک ساعت مرغ را از فر در آورده در ظرف مورد نظر کشیده، با کارد تیزی آنرا از وسط نصف کنید و از سس قارچ رویش بدهید و با سلیقه خود آنرا تزیین کنید.

نوش جان
* برای تهیه سس به جای شیر می توانید از خامه هم استفاده کنید که بسیار خوشمزه است و برای کسانی که رژیم ندارند مناسب خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر